otrdiena, 2015. gada 24. februāris

10 Iemesli kapēc nāk uz fotokursiem nevis mācīties fotogrāfēšanu pašmācības ceļā.


1. Tu nezini to, ko Tu īsti nezini. Ejot uz nodarbībām visu informāciju ir sagatavojis profesionāls fotogrāfs ar vairāku gadu pieredzi. Mācoties pašmācībā jāpaiet vairākiem gadiem, lai Tu iegūtu līdzīgas zināšanas, ko šeit iegūsti dažās nodarbībās.

2. Prokrastenācija. Ja var darīt vai nedarīt, mēs izvēlamies nedarīt. Nākot regulāri uz fotokursiem, Tu ieslēdz sistēmu kurā nevar vairs nedarīt. Tomēr ja Tu izvēlies mācīties pašmācības ceļā, tad vienmēr svarīgo darba un mācību apjomu var atlikt uz vēlāku laiku. Izniekojot laiku Youtubē, facebookā, jaunākā Ugunsgrēka sērijā utt.

3. Nekas tā nemotivē, kā priekšapmaksa. Bezmaksas izglītība ir lieliska lieta, bet tā ir laika tērēšana tiem cilvēkiem kuriem tā nav vajadzīga. Ja Tu maksā naudu, tātad Tavi mērķi ir nopietni un jāiet ir līdz galam.
http://www.sulcs.lv/lv/fotokursi/

4. Zaļš gurķis marinētu gurķu burkā. Sabiedrībai ir liela nozīme. Nākot uz kursiem Tu būsi kā zaļš gurķis kuru ieliek pie citiem marinētiem gurķiem burkā. Ar laiku Tu arī samarinēsies un kļūsi tāds pats kā pārējie. Priekš tiem kuri nesaprata, svaigs gurķis esi tu. Burka ir fotostudija, marinētie gurķi ir fotogrāfi un studenti ar zināšanām. Marināde ir zināšanas un praktiski darbi.

5. Cheat kodi un shortcati. Nemācies no savām kļūdām, bet no citu. Ja visi lidotāji mācītos tikai no savām kļūdām, tad mums būtu ļoti maz lidotāju. Fotokursos pieredzējis pasniedzējs dalās ar vairākos gados uzkrātu pieredzi un biežāk pieļautajām kļūdām. Kursu laikā, var iegūt lielu pieredzi, ļoti ātri.

6. Papildus ieraksts savā CV vai biogrāfijā. Tu savu CV varēsi papildināt ar lielisku ierakstu kurš var kļūt izšķiroš meklējot nākošo nodarbošanos. Kā arī Ronalda Šulca fotostudija ir ļoti atpazīstama un ļoti daudz cilvēku šeit jau ir fotogrāfējušies, takā noteikti Tev būs par ko parunāt.
http://www.sulcs.lv/lv/fotokursi/

7. Izglītība vienmēr atmaksājas un to Tev neviens nevar atņemt. Man personīgi pilnīgi visa nauda kuru esmu iegūldījis izglītībā ir pilnībā atmaksājusies. Var pazaudēt naudu, var sabojāties instrumenti, bet zināšanas nekur nepazūd.

8. Pašmācībā var apgūt lietas nepareizi. Daudz labāk ir uzreiz sākt mācīties lietas pareizi darīt profesionāla fotogrāfa klātbūtnē, kurš netikai var paskaidrot kļūdu, bet arī izskaidrot kapēc tieši tā nevajag darīt.

9. Apmācības notiek Tavā dzimtajā valodā. Mēs fotokursos runājam latviski. Ja Tev nav problēmu brīvi lasīt vai klausīties zinātniskā svešvalodā un orientēties visos terminos, tad pašmācība un internets paver plašas iespējas apgūt lietas no dažādām pasaules valstīm. Bet neviena audiogrāmata un video klips nevarēs atbildēt tieši uz Tavu jautājumu, vienīgajā valsts valodā – latviešu valodā.

10.  Ir veselīgi iepazīties ar citiem līdzīgi domājošiem cilvēkiem. Iegūsti jaunus draugus, kontaktus, nākotnes biznesa iespējas u.c. Mājās sēdēt ir garlaicīgi un nav stilīgi.

Autors: Ronalds Šulcs Feb2015, Rīga

Pārlasot šo visu, ja vēlaties pieteikties fotokursiem, tad zvaniet tel. 22081700
http://www.sulcs.lv/lv/fotokursi/