piektdiena, 2009. gada 6. februāris

ISO/ASA


ISO ir termins, ar ko apzīmē digitālā sensora vai fotofilmas jūtību uz gaismu. Jo lielāka jūtība, jo mazāk gaismas nepieciešams, lai dabūtu perfekti eksponētu foto. Tas ir īpaši svarīgi tad, kad gaismas apstākļi ir ļoti slikti, un mums bildīti vajag iegūt. Tad atliek tikai uzskrūvēt augstāku ISO un tik bildierēt tālāk.
Diemžēl, par šo augstāko jūtību nākas maksāt dārgi. Jo augstāka jūtība, jo vairāk digitālo trokšņu vai sudraba graudiņu parādās mūsu bildēs. Mūsdienu digitālās kameras ļoti labi tiek galā ar šīm problēmām, un ar katru nākamo kameras modeli situācija uzlabojas. Šobrīd līderi jūtības ziņā ir Nikon D3 un Canon 5D Mark III, kurām ISO var uzgriezt līdz 25600. Lai gan man pašam nav šāda tipa kamera.... VĒL NĒ!!! :) Tad bildēšana uz augstiem ISO arī ar tādām dārgām kamerām nav īpaši laba doma. Tā kā vienmēr centies likt mazāko iespējamo ISO, un Tev bildīte izskatīsies ļoti kvalitatīva, arī tad, ja Tu bildē ar kādu kompaktkameru.
ISO 3200, 1/60, f/2.8     Canon EOS 30D

Ja nu tomēr ir sanācis lielais ISO uzlikties, tad talkā var nākt dažādas datorprogrammas, ar kuru palīdzību tos trokšņus var aizvākt. Protams, arī parastajā photoshopā šādi instrumenti ir iebūvēti. BRĪDINĀJUMS. Aizvācot trokšņus, Tu arī aizvāksi zināmu daļu detalizācijas no bildes. Takā iesaku lietot uzmanīgi šos instrumentus un tik, cik vajag, un tur, kur vajag. Pārdozēt nerekomendēju.


4 komentāri:

  1. 5d markIII kur tādu var iegādāties? :)

    AtbildētDzēst
  2. Tieši to pašu gribēju jautāt! Gan jau, ka saujauci, bet ļoti cerams, ka drīz iznāks arī markIII

    AtbildētDzēst
  3. Uzmanibu !!

    Tas ir Aso ietaupijums un aizdevumu kreditešanas uznemums. ja jums ir nepieciešams kredits, lai personigo biznesu, vai jums ir nepieciešams kredits, lai nodzestu visu savu rekinu, ludzu sazinieties ar musu musu šeit e-pastu: lai iegutu vairak informacijas. Jusu informacijai, musu uznemums izsniedz aizdevumu 5% procentu likmi, ja Jums ir interese laipni noklut atpakal pie mums nekavejoties, lai sanemtu darits ar savu kredita parvedums apstiprinajuma dokuments ok.

    Sazinaties e-pasts: (finance_institute2015@outlook.com)

    Nevilcinieties piemerot.

    AIZDEVUMA AIZDEVUMU PLC

    AtbildētDzēst
  4. Es gribu ieteica Dr. ade kā labāko burvestību ritentiņš no Āfrikas, viņš ir labs un guanīna cilvēks, kurš palīdzēja man, man nāca pāri viņa liecības tiešsaistē un kā viņš palīdz cilvēkiem atvest savu mīļāko, sākumā es domāju, ka viņš bija viens no tiem scammer bet es decried izmēģināt, bet uz manu vislielāko pārsteigumu viņš labu darbu un mana mīlestība ir atpakaļ uz mani, kas dzīvo kopā kā viens. tas viss bija tāpēc, ka Dr ADE, jūs varat sazināties ar viņu šodien un saņemt savu problēmu atrisināta. Call/Whatsapp + 27740386124 vai e-pastu viņam: aoba5019@gmail.com.  

    AtbildētDzēst