trešdiena, 2012. gada 15. februāris

10 iemesli, kāpēc cilvēki neiet uz fotosesijām

# 1 Informācijas trūkums - Ticiet vai nē, bet pats lielākais iemesls, kādēļ cilvēki nedodas pie profesionāliem fotogrāfiem uz fotosesijām ir tieši informācijas trūkums. Daudzi cilvēki ikdienas darbos un skriešanās vienkārši nav informēti par to, ka ir tāda profesija kā fotogrāfs un ka netikai fotogrāfi sēž fotosalonos un printē bildes, bet ir arī daudzi labi meistari, kuri rīko privātas fotosesijas. Labi fotogrāfi eksistē, viņi mācās vairākus gadus šo mākslu un viņiem ir ļoti labs aprīkojums un profesionāli iekārtotas fotostudijas. Mūsdienās katram labam meistaram ir sava mājaslapa, kur var apskatīt viņu darbus. Nemaz nerunājot par sociālajiem tīkliem kā, piemēram, facebook, draugiem.lv, draugu lapas, twitter u.c.

# 2 Bailes - Daudziem cilvēkiem nepatīk fotografēties. Ne visiem cilvēkiem patīk fotografēties un ne visi bildēs izskatās labi. Populārs ir uzskats, ka, ja Tu esi piedzimis ar vienu "foto-gēnu", tad Tu labi izskatīsies arī fotografijās. Patiesībā šāds fotogēns nemaz neeksistē, un tas ir vairāk saistīts ar cilvēka domāšanu. Bailes no nezināmā un iekšējie kompleksi par savu izskatu veido cilvēkam nepatiku pret fotografēšanos. Ejot pie profesionāliem fotogrāfiem ar katru cilvēku tiek strādāts atsevišķi un tiek panākts ļoti labs rezultāts katru reizi un ar jebkuru cilvēku. Fotogrāfs ir cilvēks ar citādāku pasaules redzējumu un ar pieredzi cilvēku fotografēšanā. Atliek vienreiz saņemties un aiziet uz fotosesiju, lai saprastu, kas tas īsti ir, un daudziem cilvēkiem krasi mainītos viedoklis par to.

#3 Slikta pieredze - Ir cilvēki, kuriem nepatīk bildēties, jo pirms tam viņiem ir bijusi slikta pieredze. Lielākajai daļai cilvēku bildēšanās asociējas ar vienmēr garlaicīgo pasākumu, kur visiem jāsastājas rindiņā un jāizliekas, ka gribas smaidīt. Vairumā gadījumu tās bildes ir tik ļoti sliktā kvalitātē, ka Tevi pat nevar redzēt bildē, kā arī neviens iepriekš nav brīdinājis, ka būs jāfotografējās. Par sliktākām bildēm runājot, cilvēki vienmēr piemin bēdīgi slaveno "pases bildi". Profesionāla fotosesija nekādā ziņā nav līdzīga pases bildes taisīšanai. Ir profesionāls aprīkojums, cilvēks ar māksliniecisku redzējumu un datorapstrāde. Tas viss veido garantētu un atkārtojamu labu rezultātu.

# 4 Paši bildē ar "ziepjutrauku" - Mūsdienās arī parasts mirstīgais var nopirkt ļoti labu fotoaparātu un iegūt savā īpašumā ļoti skaistas un tehniski kvalitatīvas fotogrāfijas. Daudzi cilvēki fotografē sevi paši vai palūdz kādam, lai tie viņus nofotografē. Ja paveicas un zvaigznes nostājas pareizi, tad var kādreiz arī kaut ko labu nobildēt. Profesionāls fotogrāfs nepaļaujas uz veiksmi, bet gan uz zināšanām, pieredzi un profesionālu(atbilstošu) aprīkojumu. Rezultāts vienmēr ir kontrolējams, ir ļoti daudz fotogrāfiju no kā izvēlēties sev tīkamās, un tiek pievērsta uzmanība detaļām. Pie šādām fotogrāfijām, nedodoties pie profesionāla fotogrāfa, ir ļoti grūti tikt.

#5 Nav motivācijas iet bildēties - Kāpēc vispār vajag iet bildēties? Vieglāk taču ir sēdēt mājās, pieiet pie spoguļa un nobildēt sevi ar telefonu, un tad ielikt draugos vai facebookā. Šādas fotogrāfijas neviens neuztver nopietni un arī neliek albumos. Albumos parasti tiek liktas fotogrāfijas no dažādiem izbraukumiem, pasākumiem, kāzām, izlaidumiem, vai, kad kāds iet fotografēties uz fotosalonu. Taču ir daudz cilvēku, kuriem ir motivācija doties uz fotosesiju, piem., ģimenes ar maziem bērniem, kur bērni ļoti ātri aug. Vai kopīgs mirklis, kad visa ģimene ir savākusies kopā. Vai vienkārši gribas sajusties īpaši un pamainīt kaut ko savā dzīvē. It kā šķiet, ka tās ir tikai fotogrāfijas, taču fotosesija pati kā tāda var būt interesants un aizraujošs process, kas var celt cilvēka pašapziņu un pozitīvi cilvēku uzlādēt ar jaunām emocijām. Profesionāla fotosesija daudziem cilvēkiem var būt pat dzīvi mainošs notikums.

#6 Nav laika - Ir cilvēki, kas tomēr saprot, ka vajag aiziet uz fotosesiju. Taču darbs, skola, bērni, citas aktivitātes vienmēr attur cilvēku. Profesionālas fotostudijas un profesionāli fotogrāfi strādā arī brīvdienās, kā arī darbadienu vakaros. Daudzi piedāvā vizīti pie Jums uz mājām un var arī aiziet nofotogrāfēties kādā tuvākā piemājas parkā vai pat pagalmā. Profesionālu fotosesiju var sarīkot jebkurā vietā. Parasti fotosesija aizņem no stundas līdz divām. Ar bērniem fotosesija ir ap stundu gara, ne ilgāk. Kā arī fotostudijas ir viscaur Rīgā, un vajag tik pameklēt un gan jau var atrast tādu, kas atrodas ļoti tuvu Tavai dzīves vai darba vietai.

#7 Dzīvoju laukos, nav iespēju - Protams, labāko fotogrāfu pieplūdums ir lielās pilsētās, jo tā vieglāk ir atrast klientus un klientiem ir ērtāk nokļūt pie fotogrāfiem. Ja Tu dzīvo kādā no Latvijas pilsētām, tad tas nozīmē, ka arī Tavā pilsētā ir kāds labs fotogrāfs. Vajag tikai pameklēt. Visticamāk, ka viņiem nebūs lielas studijas pašā pilsētas centrā, bet meklēšana būs jāveic internetā un sociālajos tīklos. Ja tomēr esi atradis fotogrāfu, kura darbi Tevi uzrunā, tad ņem telefonu un zvani. Telefona sarunas mūsdienās ir relatīvi lētas un 10min sarunā gan jau atradīsiet kopsaucēju pie tā, kā tikt uz fotografēšanos. Pēc personīgas pieredzes varu pateikt to, ka ceļš bieži vien nav šķērslis un iespējams arī fotogrāfus izsaukt pie sevis vai doties uz kādu abiem izdevīgu vietu.

#8 Nav ideju - Ir ļoti daudz cilvēku, kuri grib fotografēties, taču viņiem vienkārši nav ideju kā. Šī ir bieži vien tikai komunikācijas problēma. Fotogrāfi nav iedomīgi un neaizsniedzami cilvēki. Daudziem viņu telefona nr pat ir norādīts draugiem.lv portālā. Uzzvani un parunājies par idejām. Ja fotogrāfs Tevi nepazīst, tad viņam sākumā būs grūti kaut ko ieteikt, bet ir arī iespējams satikties pirms sesijas un parunāties. Ideāli ir tad, ja Tu pats vari pameklēt caur google kādas fotogrāfijas Tev pašam patīk un parādīt tās fotogrāfam. Fotogrāfi parasti neatkārto fotogrāfijas 1:1, bet uztver noskaņu vai domu un stāstu izstāsta saviem vārdiem fotogrāfijā. Ir arī ļoti daudz radošu fotogrāfu, kuri no nekā var radīt ļoti iespaidīgas fotogrāfijas.

#9 Grib, bet visu laiku atliek - "Šodien jau vairs nē, bet rītdien gan." "Ai, kaut kad nākammēness." "Varētu vasarā, kad labs laiks." Ja profesionālam fotogrāfam kāds uzraksta e-mailu, ka šis cilvēks vēlas fotosesiju, bet tas ir kaut kad "nākammēness", tad uz tādiem e-pastiem bieži es arī nemaz neatbildu. Tā ir laika tērēšana, jo cilvēks vēl nav gatavs fotografēties un tā arī nekad nesaņemas. Viens no pirmajiem jautājumiem, ko profesionāls fotogrāfs Tev jautās ir konkrēts KAD un CIKOS. Kontaktējoties ar fotogrāfu būtu skaidri jāzina datums un laiks. Ja sarunāsi iepriekš, tad ļoti liela iespēja, ka fotogrāfs būs brīvs tajā datumā, taču, ja pēdējā brīdī, tad būs jāsamierinās ar to datumu, ko fotogrāfs Tev piedāvās. Labi meistari ir ļoti pieprasīti.

#10 Nav naudas - Šis ir parasti vismazākais iemesls, kāpēc cilvēki neiet fotografēties,taču tiek pieminēts visbiežāk. Lai gan fotosesijas nav lēts prieks, ir jāsaprot, ka veidojot fotosesiju rodas arī izdevumi. Fotogrāfs tērē ļoti daudz laika un naudas savā izglītībā. Tehnika arī maksā ļoti dārgi. Nemaz nerunājot par tekošiem biznesa izdevumiem, kā piem., nodokļiem, darbinieku algām, telpu īri, komunālajiem maksājumiem u.c. Ejot pie laba meistara, kurš radīs skaistas fotogrāfijas ar dvēseli un stāstu, šis ieguvums būs daudz reizes lielāks, nekā samaksātā naudiņa, un tas būs viens no labākiem iegūldījumiem sevī, ko kāds jebkad var vispār veikt.

ar cieņu,
Ronalds Šulcs
http://www.sulcs.lv/

4 komentāri:

  1. Uzmanibu !!

    Tas ir Aso ietaupijums un aizdevumu kreditešanas uznemums. ja jums ir nepieciešams kredits, lai personigo biznesu, vai jums ir nepieciešams kredits, lai nodzestu visu savu rekinu, ludzu sazinieties ar musu musu šeit e-pastu: lai iegutu vairak informacijas. Jusu informacijai, musu uznemums izsniedz aizdevumu 5% procentu likmi, ja Jums ir interese laipni noklut atpakal pie mums nekavejoties, lai sanemtu darits ar savu kredita parvedums apstiprinajuma dokuments ok.

    Sazinaties e-pasts: (finance_institute2015@outlook.com)

    Nevilcinieties piemerot.

    AIZDEVUMA AIZDEVUMU PLC

    AtbildētDzēst
  2. Uzmanibu !!

    Tas ir Aso ietaupijums un aizdevumu kreditešanas uznemums. ja jums ir nepieciešams kredits, lai personigo biznesu, vai jums ir nepieciešams kredits, lai nodzestu visu savu rekinu, ludzu sazinieties ar musu musu šeit e-pastu: lai iegutu vairak informacijas. Jusu informacijai, musu uznemums izsniedz aizdevumu 5% procentu likmi, ja Jums ir interese laipni noklut atpakal pie mums nekavejoties, lai sanemtu darits ar savu kredita parvedums apstiprinajuma dokuments ok.

    Sazinaties e-pasts: (finance_institute2015@outlook.com)

    Nevilcinieties piemerot.

    AIZDEVUMA AIZDEVUMU PLC

    AtbildētDzēst
  3. Es gribu ieteica Dr. ade kā labāko burvestību ritentiņš no Āfrikas, viņš ir labs un guanīna cilvēks, kurš palīdzēja man, man nāca pāri viņa liecības tiešsaistē un kā viņš palīdz cilvēkiem atvest savu mīļāko, sākumā es domāju, ka viņš bija viens no tiem scammer bet es decried izmēģināt, bet uz manu vislielāko pārsteigumu viņš labu darbu un mana mīlestība ir atpakaļ uz mani, kas dzīvo kopā kā viens. tas viss bija tāpēc, ka Dr ADE, jūs varat sazināties ar viņu šodien un saņemt savu problēmu atrisināta. Call/Whatsapp + 27740386124 vai e-pastu viņam: aoba5019@gmail.com.  

    AtbildētDzēst

  4. LABA DIENA, Es esmu šeit, lai sniegtu jums labas ziņas no PROF CINDY INVESTMENTS aizdevuma piedāvājuma, tukšām bankomātu kartēm un Bitcoin investīcijām. Vai esat mēģinājis iegūt īstu aizdevuma aizdevēju, es saņēmu savu biznesa aizdevuma summu €780,230.10 no prof. Sindijas Alberto PĒDĒJĀ NEDĒĻĀ, lai uzsāktu uzņēmējdarbību. Vai jums ir nepieciešama tukša bankomāta karte vai bitcoin, un, mēģinot to iegūt, ir radušās problēmas? Šeit ir Prof Cindy Investments tukšas bankomāta kartes piedāvājums, aizdevuma piedāvājums, Bitcoin/Recovery piedāvājums, kas ir viegli un par pieņemamu cenu pieejams, un tas var tikt piegādāts jums, gaidot 48 stundas pēc tam, kad esat veicis pasūtījumu no viņas pa e-pastu profcindyinvestments@hotmail.com

    MRS.CINDY INVESTMENTS PATIESI UZTICAMI TIEŠSAISTES PAKALPOJUMI INC@2023
    profcindyinvestments@hotmail.com

    AtbildētDzēst