otrdiena, 2009. gada 6. janvāris

5 padomi fotogrāfēšanai Ziemā!


Ārā gan ir auksts!!! Taču tāpēc ir ne mazāk skaists laiks, lai ņemtu kameru un ietu fotografēt. Daži padomi, ar kuriem es saskāros, fotografējot vakar ārā. Neizdariet muļķības.

1. Saģērbies cik vien silti vari. Fotografēšana nav maraton skriešana. Ir daudz jāmīņājas vienā vietā, dažreiz pat nākas izvārtīties pašam sniegā, lai tik dabūtu pareizo kadru.

2. Ar plikām rokām pie dzelzs statīva aukstā laikā pieskarties ir nāvīga sajūta. Rekomendēju cimdus! Ar tiem būs grūtāk spiest pogas un kruķīt ripiņas, taču vismaz neatsaldēsi neko. Atrodi sev piemērotākos.

3. Aukstajā laikā fotoaparāta baterija sēdīsies, un visa darbība būs mazliet aizkavējusies. To labi var redzēt, kad pārkruķī sabildētās bildes, tad ir tāds feidinga effekts. Izskatās ļoti interesanti. Daudzi uzdod jautājumu, vai mana kamera darbosies -20 grādos. Nezinu, bet mans 30D turējās godam un ne jau pirmo ziemu šitā. Kompaktkameru lietotājiem varētu būt problēmas. Tāpēc, pirms ej no mājas ārā, uzlādē un paņem rezervi.

4. Sasals kabeļi. Līdzi papildus kabeļus, ja domā darbināt kādas zibspuldzes vai citas ierīces. Nekad nevari zināt, kas sasals.

5. SVARĪGI!!! Ienākot istabas temperatūrā, neslēdz uzreiz iekšā kameru, nogaidi, kad tā atsils, jo citādi iekšā var veidoties kondensāts. Tāpēc labāk nemaz never somu vaļā kādu laiku. Ja to visu izpildīsi, tad nekas ar Tavu tehniku nenotiksies, un tiksi pie jaukām bildēm.

Bonuss: 6. padoms - Nedzert alkoholu tādā laikā, lai sasildītos. Kad cilvēkam ir auksti, tad sirds samazina asins cirkulāciju ekstremitātēs, kā arī galvā. Tāpēc paliek sarkans deguns, salst ausis un rokas. Tikmēr papildus siltums tiek pievadīts dzīvībai svarīgiem orgāniem. Ģeniāli, ne? Tādi ir tie dabas likumi...

Veiksmīgu bildēšanu!

pirmdiena, 2009. gada 5. janvāris

Pirmais VIDEO

Video?!?!?! Pag, man taču likās, ka Tu esi fotogrāfs...? Kas pa video? Pareizi jau Tev likās. Video ir par to, kā es pieteicos palīdzēt dzīvnieku patversmei un uztaisīt viņiem bildes. Viņiem bildes tiešām ir vajadzīgas, un tur ir tik daudz jauku fotosubjektu. 

Es nevaru izdarīt visu viens. Kā Tu vari palīdzēt?
vai piezvani uz labdarības tālruni 90006781 un noziedo tikai 1 Ls dzīvnieku aprūpei.