piektdiena, 2009. gada 20. februāris

Jauni Tilt/Shift objektīvi no Canon


TS-E 24mm f/3.5L II
TS-E 17mm f/4L

17nieks ir pats platākais šift objektīvs pasaulē uz 35mm formāta. To viennozīmīgi iecienīs ainavu un arhitektūru fotogrāfi. Pēc izliektās priekšlēcas formas, izskatās, ka polarizācijas vai cita veida filtrus uz šo uzlikt nebūs iespējams. Lai gan pēc personīgās pieredzes varu teikt, ka 77mm filtram vajadzētu nosegt visu laukumu. Kā arī nav zināms cik labi būs kontrolētas aberācijas un distorsijas. Sekojiet līdzi informācijai un šī objektīva testiem.

pirmdiena, 2009. gada 16. februāris

PocketWizard Mini TT1 & Flex TT5

Pilnīgi jauni radio triggerīši no PocketWizard.
Wow, wow, wow.... Es tādus gribu!

- Pilns TTL
- X-speed 1/8000 un 8fps
- 32 radio kanāli
- Strādā ar iepriekšējiem Pocketwizard modeļiem
- Programmējami caur USB



Mini TT1 - 199$
Flex TT5 - 219$

piektdiena, 2009. gada 6. februāris

ISO/ASA


ISO ir termins, ar ko apzīmē digitālā sensora vai fotofilmas jūtību uz gaismu. Jo lielāka jūtība, jo mazāk gaismas nepieciešams, lai dabūtu perfekti eksponētu foto. Tas ir īpaši svarīgi tad, kad gaismas apstākļi ir ļoti slikti, un mums bildīti vajag iegūt. Tad atliek tikai uzskrūvēt augstāku ISO un tik bildierēt tālāk.
Diemžēl, par šo augstāko jūtību nākas maksāt dārgi. Jo augstāka jūtība, jo vairāk digitālo trokšņu vai sudraba graudiņu parādās mūsu bildēs. Mūsdienu digitālās kameras ļoti labi tiek galā ar šīm problēmām, un ar katru nākamo kameras modeli situācija uzlabojas. Šobrīd līderi jūtības ziņā ir Nikon D3 un Canon 5D Mark III, kurām ISO var uzgriezt līdz 25600. Lai gan man pašam nav šāda tipa kamera.... VĒL NĒ!!! :) Tad bildēšana uz augstiem ISO arī ar tādām dārgām kamerām nav īpaši laba doma. Tā kā vienmēr centies likt mazāko iespējamo ISO, un Tev bildīte izskatīsies ļoti kvalitatīva, arī tad, ja Tu bildē ar kādu kompaktkameru.
ISO 3200, 1/60, f/2.8     Canon EOS 30D

Ja nu tomēr ir sanācis lielais ISO uzlikties, tad talkā var nākt dažādas datorprogrammas, ar kuru palīdzību tos trokšņus var aizvākt. Protams, arī parastajā photoshopā šādi instrumenti ir iebūvēti. BRĪDINĀJUMS. Aizvācot trokšņus, Tu arī aizvāksi zināmu daļu detalizācijas no bildes. Takā iesaku lietot uzmanīgi šos instrumentus un tik, cik vajag, un tur, kur vajag. Pārdozēt nerekomendēju.